Vacature

Test Specialist

Hoe perfect wil je het hebben? Dat is onze grote vraag aan jou als Test Specialist. Want bij IVO Rechtspraak willen we dat onze digitale diensten feilloos werken. Zodat onze gebruikers er blindelings op kunnen vertrouwen. Of het nu om een rechter, officier van justitie, politierechercheur of burger gaat. Niet zomaar een dingetje dus!

Wat doe je als Test Specialist bij IVO Rechtspraak?

Onze web- en system2system-applicaties geven toegang tot de digitale rechtspraak. Dat maakt ze ontzettend belangrijk. Jij bent verantwoordelijk voor de teststrategie van deze diensten. En voor het testen van alles wat eraan te testen valt. Dat doe je in nauwe samenwerking met de collega’s in je DevOps-team: architecten, ontwikkelaars, UX’ers, beheerders en mensen uit de business.

Hoe je werk eruitziet 

Je dagelijks werk gaat verder dan het testen van onze digitale services. Want ook aan het ontwerp- en bouwproces werk je mee. En je levert een bijdrage aan het bepalen van goede teststandaarden. Waar je ook mee bezig bent, je gaat voor resultaat! En je houdt altijd voor ogen voor wie je aan de slag bent: de gebruikers van onze applicaties. Daarbij voel je precies aan wat er leeft in onze organisatie. Handig dus dat er ook businesscollega’s in je team zitten.

Ben je van een gestructureerde aanpak? Ligt analyseren je? En heb je een ‘hands-on’ mentaliteit? Als Test Specialist bij IVO Rechtspraak komen je kwaliteiten helemaal tot hun recht! Zeker als je ook iets van een coach in je hebt. Want als de andere leden van je DevOps-team wat minder ervaring hebben, help jij ze om zich verder te ontwikkelen.  

Wat we je bieden 

Om te beginnen een leuke, informele werksfeer. We houden de lijnen graag kort! En je arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de CAO Rijk. Wat belangrijke punten op een rij:

 

 • Je salaris is minimaal €2.683 en maximaal €4.905 op basis van 36-urige werkweek. Je zit in schaal 10 of 11.
 • Je krijgt een Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% over je salaris. Dit is inclusief je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt dit budget bijvoorbeeld laten uitkeren of in vrije dagen omzetten. Ook is het mogelijk vrije dagen te sparen.
 • Je houdt werk en privé prima in balans, bijvoorbeeld met de mogelijkheid van 4×9 uur, thuis werken of ouderschapsverlof. Bovendien krijg je 144 vakantie- en 21,6 IKB-uren op basis van een 36-urige werkweek.
 • Je hebt veel doorgroeimogelijkheden. Zeker omdat we alles doen op IT-gebied, van architectuur tot ontwikkeling en beheer. Ook is er alle ruimte om je vakkennis en persoonlijke skills te ontwikkelen.
 • Bij IVO Rechtspraak stimuleren we reizen met het OV! Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis voor je werk reist. Dat is dus inclusief woon-werkverkeer. 

Wat we van je vragen 

Wat je nog niet weet, leren we je. En wat je nog niet bent, kun je bij ons worden. Maar dit zijn de dingen waar je volgens het ideaalplaatje aan voldoet:

  

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond
 • Je hebt minstens 3 jaar werkervaring in testen en testcoördinatie en je hebt met ReadyAPI, SoapUI of een vergelijkbare applicatie gewerkt.
 • Ervaring met DevOps, Splunk en Protractor/Cypress is een pré
 • Je weet hoe geautomatiseerd testen en testmethodieken zoals TPI en ISEB/ISTQB werken
 • Je hebt een certificaat van de TMap Next® Foundation
 • Je Nederlands is uitstekend

   Is een baan als Test Specialist bij IVO Rechtspraak iets voor jou? 

   Kom je bij ons werken, dan vragen we ook altijd een Verklaring Omtrent Gedrag.

   Meer weten?

   Bel Edwin Visser, Recruiter, via +31 6 55 48 18 26.

   IVO Rechtspraak
   Uniceflaan 1
   3527 WX Utrecht 

   Naast deze vacature hebben we ook nog andere vacatures, die vind je hier.