Vacature

Ontwerper

Wat doe je als Ontwerper bij IVO Rechtspraak?

Jij geeft vorm aan de applicaties die wij onze gebruikers bieden. Rechters, officiers van justitie, advocaten, politiemensen, burgers, … je weet precies boven tafel te krijgen wat zij aan functionaliteit nodig hebben. Dat vertaal je in user stories én in een helder ontwerp voor onze ontwikkelteams. De business en IT: jij begrijpt beide kanten van het verhaal. Net dat maakt je werk zo interessant!

Hoe je werk eruitziet 

Je werkt in een DevOps-team, snel en agile dus. Met architecten, ontwikkelaars, UX’ers, beheerders, testers en mensen uit de business. Allemaal net zo gedreven als jij om hun steentje bij te dragen aan een toegankelijke, digitale rechtspraak. Samen kom je tot een compleet functioneel ontwerp. Van serviceontwerp, procesmodelleringen en logische gegevensmodellen tot databasemodellen, schermbeschrijvingen en berichtenboeken.  

Jij ondersteunt je team bij het bouwen van de toepassing. Zijn er vragen? Dan sta je klaar om die te beantwoorden. Ook je collega’s uit de business neem je mee in het proces. Je maakt duidelijk wat je ontwerpkeuzes in de praktijk betekenen. En je creëert draagvlak voor de oplossingen die je voorstelt.

 We zoeken geen schaap met vijf poten. Wel een teamspeler die ook zelfstandig knopen doorhakt. Die voeling heeft met onze organisatie. En die weet wat communiceren is. Herkenbaar? Dan ben jij als ontwerper helemaal op je plek bij IVO Rechtspraak!

Wat we je bieden 

Om te beginnen een leuke, informele werksfeer. We houden de lijnen graag kort! En je arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de CAO Rijk. Wat belangrijke punten op een rij:

 

 • Je salaris is minimaal €2.683 en maximaal €4.905 op basis van 36-urige werkweek. Je zit in schaal 10 of 11.
 • Je krijgt een Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,37% over je salaris. Dit is inclusief je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt dit budget bijvoorbeeld laten uitkeren of in vrije dagen omzetten. Ook is het mogelijk vrije dagen te sparen.
 • Je houdt werk en privé prima in balans, bijvoorbeeld met de mogelijkheid van 4×9 uur, thuis werken of ouderschapsverlof. Bovendien krijg je 144 vakantie- en 21,6 IKB-uren op basis van een 36-urige werkweek.
 • Je hebt veel doorgroeimogelijkheden. Zeker omdat we alles doen op IT-gebied, van architectuur tot ontwikkeling en beheer. Ook is er alle ruimte om je vakkennis en persoonlijke skills te ontwikkelen.
 • Bij IVO Rechtspraak stimuleren we reizen met het OV! Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis voor je werk reist. Dat is dus inclusief woon-werkverkeer.

Wat we van je vragen 

Wat je nog niet weet, leren we je. En wat je nog niet bent, kun je bij ons worden. Maar dit zijn de dingen waar je volgens het ideaalplaatje aan voldoet:

  

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond
 • Je bent thuis in informatieanalysemethoden- en technieken en functioneel ontwerpen, liefst in een complex servicelandschap.
 • Kennis van en/of ervaring met de volgende tools is een pré: REST-services, Enterprise Architect (of een andere modelleringsapplicatie), UML, JIRA (of een andere backlog tool), Confluence, relationele databases en SQL.
 • Je bent analytisch, hebt een helicopterview en bent geïnteresseerd in juridische materie.
 • Je Nederlands is uitstekend.

   Is een baan als Ontwerper bij IVO Rechtspraak iets voor jou? 

   Kom je bij ons werken, dan vragen we ook altijd een Verklaring Omtrent Gedrag.

   Meer weten?

   Bel Edwin Visser, Recruiter, via +31 6 55 48 18 26.

   IVO Rechtspraak
   Uniceflaan 1
   3527 WX Utrecht 

   Naast deze vacature hebben we ook nog andere vacatures, die vind je hier.